thehungergamez

en hunger games blogg! för fans och folk som är intresserade av att veta mer! <33

the female tribute from district 6

Publicerad 2012-06-28 11:27:55 i Allmänt

 17 år
 
den kvinnliga från distrikt 6 var en deltagare i de 74:de hunger games.
 
74:de hunger games
 
under träningen lärde hon sig att skjuta med en pil och båge.
 
död
 
den kvinnliga deltagaren från distrikt 6 dog i den inledande ymnighetshornet blodbadet. hon bekräftade via twitter att hon försökte attackera Glimmer, men dödades snabbt. man såg bara Glimmer ta tag i någon deltagare och rycka i håret så den ramlar bakåt och Glimmer hugga personen. men det var tydligen distrikt 6 flickan.
 
muttationen
 
efter hennes död, den kvinnliga deltagaren från distrikt 6, liksom de 20 andra fallna deltagare hade hennes DNA blandts med en varg för att bilda en mutt som liknade dens egenskaper som den fallne deltagaren hade. det är okänt om hennes mutt överlevde eller dog striden mellan dom, Katniss, Peeta och Cato.
Kara Petersen- district 6 female tribute
 
//HG fan

The male tribute from district 6

Publicerad 2012-06-27 11:18:44 i Allmänt

 17 år
 
den manlige deltagaren från distrikt 6 var en deltagare i de 74:de hungerspelen.
 
de 74:de hunger spelen
_____________________________________________________________________________________________
träningen
 
i filmen kommer han in i ett slagsmål med Cato, eftersom Cato trodde han tog honoms svärd. det var egentligen Rue som stal svärdet och gömde sig på nätet i taket vid klätterstationen. det var bara Thresh och Katniss som märkte detta och skrattade åt det. Cato lovar sedan att han ska döda honom i arenan. han får en låg träningspoäng av 5.
 
Död
 
distrikt 6 killen dog i blodbadet under filmen. före sin död, är han sedd när han gräver igenom en ryggsäck medan Glimmer hackar upp den kvinnliga från distikt 10. han ses när hans vänstra ben blir "amputerat" av distrikt 4 tjejen. Han bekräftade senare via Twitter att han blev dödad av Cato. Cato måste ha gjort färdigt honom när man inte såg (off screen). han placeras på 20:de plats av 24 deltagare, döende precis innan den kvinnliga deltagaren från hans distrikt.
 
 
muttation
 
efter hans död fick den manlige deltagaren från distrikt 6 en varg mutt med hans egenskaper. tillsamans med de 20 andra fallna deltagarna har hans DNA blivit mixat med varg i huvudstaden. för att sedan komma tillbaka till spelen och göra slut på de återstående deltagrna. det är okänt om hans mutt överlevde striden vid ymnighetshornet.
Ashton Moio- district 6 male tribute
 
//HG fan

stavfel!

Publicerad 2012-06-26 19:58:09 i Allmänt

ursäkta mig, men jag har tydligen gjort några stavfel när jag skrivit mina inlägg. det beror på att jag har haft bråttom eller bara tryckt på fel knappar, för jag är riktigt bra på att skriva ska ni veta!
några förklaringar på stavfel:
Hejssan- ska bara stå hejsan med ett s
atackera- ska stå med två t
osv
   ni får ursäkta mej om jag råkar skriva fel, för det beror bara på att jag har för bråttom och inte kollar igenom innan jag lägger upp! så ha översende :)
 
Josh! <3
 
//HG fan

Foxface

Publicerad 2012-06-26 12:14:34 i Allmänt

 15 år (bilden blev muppad)
 
Foxface var det smeknamn som Katniss gav flickan från distrikt 5 i hungerspelen.
 
de 74:de hunger games
 
Foxface namn blev draget på slåtterceremonin som den kvinnliga deltagren från distrikt 5. hon var en deltagre i paraden som tillsamans med sin distriktspartner vinkade nervöst från sin vagn samtidigt som dem visade upp distrikt 5's export vara till huvudstaden som är, power. under träningen så testar hon sina kunskaper om växter genom ett test. Katniss ser henne och säger att hennes fingrar rör sig snabbt som pilar. Foxface fick en poäng på 5 under sin privata tid med spelledarna. under sin intervju med Caesar, var Foxface nervös och tyst, genom att svara på hans frågor snabbt och kort. Katniss beskrev henne som "smygande och svårfångad."
 
Foxface sprang bort från ymnighetshornet och blodbadet så fort hon kunde när hon kom in i arenan utan några förnödenheter eller vapen för att hjälpa henne.
 
Senare under spelen blev hon upptäckt av Katniss vid ymnighetshornet nära kariäristlägret. efter att bara kika runt där för att se så att ingen hade märkt henne, gjorde Foxface en mängd olika rörelser, som Katniss beskriver att se ut som en dans, det gjorde så att Katniss upptäckte att området var belagt av nergrävda minor. Foxface visade sin skicklighet genom att räkna ut vägen till kariäristernas varor pyramid och nådde huvuddelen av varor, hon tog bara omärkbart lite mat, sedan sprang hon tillbaka in i skogen.
 
Katniss märkte en påse med äpplen hängande, som mycket väl kan vara de äpplen som Foxface tog för sig av, hon sköt tre pilar i påsen, som gjorde så att den gick sönder och äpplen ramlade ut, det gjorde så att minorna exploderade och förstörde högen med varor. Detta förstörde kariäristernas möjligheter samt distrikt 3 killens död fenom Catos händer. i ruinerna av explotionen, såg Katniss Foxface skratta när hon hittade ett knivblad och en metall kruka. till en början förstod hon inte varför, men senare kom till slutsatsen att med kariäristernas varor förstörda, inser Foxface att hon kan ha en chans att överleva. vid ett tillfälle, tänkte katniss på möjligheten att bilda en allians med foxface, men tänkte fort att det inte skulle funka på grund av att om hon gjorde det skulle Katniss bara tjäna en kniv i ryggen.
 
Festmåltiden
 
efter många dagar inne på arenan behövde alla kvarstående deltagare något desperat. på grund av detta tillkännagav Claudius Templesmith att det skulle bli en festmåltid. Foxface, liksom det andra deltagarna, förberde sig för den kommande händelsen.
 
när de andra deltagrna kom till måltiden var Foxface gömd i ymnighetshornet. när "dörren" steg från marken med påsarna som innehållde deltagrnas saker som de hade i desperat behov. hon slösade inte tid på striden, utan sprang ut, tog sin väska och snabbt sprang ifrån området. hon blev inte attackerad, som de flesta andra deltagre fruktade att konfronter varandra. Katniss var både imponerad och arg för att inte hon kommit på den idén. Katniss drog ut en av sina pilar för att skjuta Foxface, men lät henne ta sin ryggsäck och fly tillbaka in i skogen. Foxface gröna ryggsäck innehöll förmodligen mat, eftersom hennes strategi var att hålla sig gömd och undvika att möta någon.
 
Död
 
Foxface placerades på fjärde plats i spelen, en mycket sällsynt placering för distrikt 5. i filmen dog Foxface innan Thresh vilket betyder att i filmen kom Foxface på femte plats. Katniss och Peeta hittade hennes kropp hållandes i nattskatta. hon dog efter att ha stulit och ätit bären som Peeta hade samlat. Katniss trodde att Peeta känt till giftet och försökte lura Foxface, skulle hon veta att hon inte kunde äta dem hade hon kunnat vinna. när hennes kropp togs bort av en svävare nämde Katniss att hennes kropp var utmärglad, så hon skulle dött förr eller senare av brist på mat.
 
muttarna
 
Foxface var en av de deltagre som hade sitt DNA blandat med varg. Foxface mutt var en av dom som Katniss nämde. Foxface mutt var en liten mutt och rödhårig, därför tyckte Katniss att den röda mutten var Foxface. hon hade stora knivskarpa klor, eld-röd päls och bärnstens färgade ögon, som var slående lika Foxface. det är okänt om Foxface's mutt överlevde striden vid ymnighetshornet.
Jacqueline Emerson- Foxface (Rävflickan)
 
//HG fan
 
 
 

the male tribute from district 5

Publicerad 2012-06-25 11:26:08 i Allmänt

 15 år
 
den manliga deltagaren från distrikt 5 var en deltagare i de 74:de hungerspelen.
 
de 74:de hunger games
 
han hade en rosa dräkt på sin intervju i filmen.
 
död
 
distrikt 5 killen dog på första dan i blodbadet. först ser man honom hugga ihjäl flickan från distrikt 3. efteråt i slutet av blodbadet ser man killen från distrikt 8 ta tag i hans hår och slå hans huvud mot ett vapen förråd 3 gånger. det gör så att han dör.
 
muttarna
 
efter hans död, distrikt 5 mannen, liksom alla andra döda deltagare, hade hans DNA blandats med en varg för att få en mutt som liknar den fallne deltagarens egenskaper. det är okänt om hans mutt överlevde eller inte.
 
Chris Mark- district 5 male tribute
 
//HG fan

The female tribute from district 4

Publicerad 2012-06-20 11:53:38 i Allmänt

 16 år
 
den kvinnliga deltagaren från distrikt 4, havs distriktet, som deltog i de 74:de hungerspelen. som de flesta andra från hennes distrikt tränade hon förmodligen inför spelen.
 
74:de hunger games
 
hon räknas som en av de äldre och starkare deltagarna och i filmen, är väldigt snabb med att springa in i ymnighhetshornet och ta för sig av vapen och förnödenheter. innan gongongen ljuder tycks hon stå på boxen bredvid Clove, och tittar på en svart låda med en yxa på. När spelen börjar Katniss ser henne plocka upp en stor ryggsäck, och hon senare ses använda sin yxa för att skära benen av District 6 pojken. hon deltog i blodbadet och överlevde till skillnad från hennes manlige distrikts partner.
efter det gjorde hon en allians tillsamans med de andra kariäristerna, Peeta och distrikt 3 killen. hon och de andra kariäristerna hittade flickan från distrikt 8 och Cato döda henne, med hjälp av Peeta sen hittade dom Katniss och jaga upp henne i ett träd. när det inte lyckades komma åt henne, beslöt dom sig för att slå läger under trädet. Men senare så var Rue i ett träd bredvid och varnade Katniss för ett målbålgeting bo några meter ovanför henne.
 
död
 
på dag fem, det var då Katniss släppte ner målbålgeting boet på kariäristernas läger nedanför trädet för att få dom att fly. både Glimmer och distrikt 4 flickan fick väldigt många stick. Till skillnad från Glimmer som ramlade ihop och dog precis nedanför trädet, så sprang flickan från distrikt 4 iväg utom synhåll, för att Glimmer blev så stucken att hon inte kunde fly. flera minuter efter Glimmer's död, kollapsade hon från de många sticken från målbålgetingarna och dog. hon plockades upp av en svävare innan Glimmer, på grund av att Katniss är där och försöker ta hennes båge och pilarna. Katniss tog senare på sig ansvaret för deras död.
 
i filmen, dör inte flickan från distrikt 4 av målbålgetingarna. i filmen, antas det, att Cato är den som dödar flickan från distrikt 4. efter att Katniss sett henne springa och ta en ryggsäck, måste hon ha plockat upp yxan hon kollade på inne i ymnighetshornet. hon använder sedan vapnet för att skära upp distrikt 6 killens ben. det påstås, att hon även gjorde slut på honom. sedan efter att Clove dödar distrikt 7 killen, antas det att Cato avväpnar distrikt 4  tjejen och knuffar henne i en låda med massa vapen som hon försökte ta med från blodbadet. det är okänt exakt hur eller när hon dog, men det är mest troligt att det är i slutet av blodbadet. eftersom hennes bild är den sista som visas när Caesar Flickerman och Claudius Templesmith kommenterar vilka deltagare som dött i blodbadet.
 
mutt
 
hennes DNA är blandat med en varg som en muttation för att bekämpa Cato, Peeta och Katniss. det är okänt om hennes mutt överlevde kampen. i filmen så är det dock inte de 21 fallna deltagarna som har blivit mixade i vargar.
 
Tara Macken- district 4 female tribute
 
//HG fan
 

the male tribute from district 4

Publicerad 2012-06-19 12:29:00 i Allmänt

 12 år

den manliga deltagaren från distrikt 4, fiske distriktet, som deltog i de 74:de hungerspelen. det är sannoligt att han tränade för spelen som de flesta andra deltagarna från distrikt 4.

de 74:de hunger games

den manliga deltagaren från distrikt 4, deras förmodliga mentorer var nog Finnick Odair och Mags. han skulle förmodligen vara med i kariärist alliansen om han inte dött den första dagen.

död

"en påminnelse till alla framtida deltagare: göm er inte i ymnighetshornet, du kommer bli dödad." - Caesar Flickerman

den manliga deltagaren från distrikt 4 dödades tidigt i spelen (av Cato i filmen) under blodbadet. Katniss var förmodligen förvånad av att se hans ansikte på himelen den första kvällen, eftersom han anses som en kariärist, som distrikt 1 och 2. hans distrikt partner dock, överlevde blodbadet och var med i alliansen för kariäristerna. i filmen ses han ta en gul väska och gömma sig i ymnighetshornet när distrikt 8 killen stryper distrikt 5 killen. han ses sedan försöka ta den gula väskan och ett svärd inifrån ymnighetshornet och sedan försöka springa iväg. sedan ser man Cato rycka upp honom från marken och hugga en krok i honom, det stänker blod på en vara. hans kropp ses sedan ligga på marken, hållandes krampaktigt i den gula väskan. han var den sista att dö i blodbadet.

i både filmen och boken, var pojken från distrikt 4'as namn okänt. i filmen står han ofta bredvid Rue, förmodligen på grund av att dom har samma ålder och längd. i Hunger games trilogin, är han känd för att vara den enda från ett kariärist distrikt att dö i blodbadet.

muttation

liksom de 20 andra fallna deltagarna, kommer han tillbaka i slutet av spelen som ev vargmutant. det är okänt om hans mutt överlever kampen mellan Katniss, Peeta och Cato.


Ethan Jamieson- district 4 male tribute

//HG fan

The female tribut from district 3

Publicerad 2012-06-18 10:51:24 i Allmänt

 14 år

den kvinnliga deltagaren från distrikt 3, var en av deltagarna i de 74:de hungerspelen.

de 74:de hunger games

i filmen, ses hon först innan paraden tillsamans med sin distrikts partner som tittar nervöst omkring sig. på träningen ses hon när hon hoppar på några snurrande bakkilar, och ramlar av och slår sig i läppen. kariäristerna är oftast i bakrunden medan andra tar notis och plats på skärmen speciellt hennes distrikts partner från distrikt 3.

död

hon dör i det inledande blodbadet vid ymnighetshornet. i filmen jagas hon av Marvel på väg mot ymnighetshornet medan Peeta springer i bild. Han tog en kniv och högg ner henne, han högg henne två gånger i ryggen. sedan ligger hon ner medans Cato plockar upp en flaska vatten. När Katniss springer ser man distrikt 5 pojken som smachar sönder hennes huvud. hon är det sista liket som visas på skärmen, med ögonen öppna i gräset. hon var det första ansiktet som visades på himmelen, hon kom på plats 24-sist. 

muttarna

efter hennes död, hade flickan från distrikt 3 tillsamans med de 20 andra döda deltagarna's DNA mixats med vargar och blivit stora fruktade mutanter, som matchade den fallne deltagarens egenskaper. det är okänt om henness mutt överlevde striden med Cato, Katniss & Peeta.


Kalia Prescott- district 3 female tribute

//HG fan
 

The male tribute from district 3

Publicerad 2012-06-17 13:59:04 i Allmänt

  14 (i filmen)

Den manliga deltagaren från distrikt 3 som var med i det 74: de hunger games. eftersom han kom från distrikt 3, så var han specialiserd på teknologi, speciellt sprängämnen.

74:de hungerspelen
________________________________________________________________________________________
träningen

i filmen var han med på tränings scenerna. först sågs han med på en station där han försökte göra upp eld, och sedan snabbt backa undan när elden antändes, sedan ser man honom vara orolig när hans distrikts partner skadar sig.

före arenan

på hans intervju med Caesar Flickerman har han på sig en gul dräkt. och i svävaren på väg till arenan får med se när Katniss ser honom få sin spårsänare inkörd i armen, man sser att hon är bekymrad när nåleen går absurt djupt ner i armen. 

blodbadet

hans distrikt partner ses dödas vid ymnighetshornet. han lyckades fly från ymnighetshornet levande. i filmen ser man honom slåss med flickan från distrikt 7 när Thresh går tvärs över fältet bredvid ymnighetshornet. 

död 

på dag 8, hade han grävt ner minor runt hela området vid ymnighetshornet, eftersom han fick hjälpa kariäristern att skydda sina varor från andra deltagare. Rävflickan kunde undvika minorna och sno varor från högen omärkt. Katniss såg detta och upptäckte minfältet.

medan Marvel, Clove och Cato var på jakt efter Rue och Katniss, så kan Katniss skjuta en pil på en påse med äpplen så att ett äpple ramlar ner och gör så att minorn exploderar och förstör alla varor. när Cato och de andra kommer tillbaka och upptäcker detta blir Cato rasande och knäcker nacken på pojken från distrikt 3. 

i filmen säger Cato åt honom att stanna och hålla vakt, då ser han Rävflickan springa iväg och följer efter henne, det ger Katniss chansen att spränga varorna. sen han kommer tillbaka och märker att varorna är sprängda. kariäristerna kommer tillbaka och är rasande. Cato skriker honom i ansiktet och han försöker springa, med Cato tar tag i hans spjut och kastar iväg det, sen knäpper han honoms nacke, vilket orsakar döden.

mutt

is lutet av spelen kommer han tillbaka som en mutant av honoms DNA och varg. tillsamans med de 20 andra döda deltagarna ska dom hjälpa spelledarna att döda de återstående. det är okänt om hans mutt överlevde striden eller inte.


Ian Nelson- district 3 male tribut

//HG fan

Clove, distrikt 2

Publicerad 2012-06-16 16:01:00 i Allmänt

 15 år (i filmen)

Clove var den kvinnliga deltagaren i de 74:de hunger games. Hon var också en hänsynslös kariärist som fick en tia för träningen i spelen.

Hunger games

Clove var den kvinnliga representaten från distrikt 2 och en expert på knivkastning. Trots att hon var mycket mindre än de andra kariäristerna var hon fruhtad på grund av sin knivkastning, vilket var ett område som hon var dominant i och missade nästan aldrig ett mål. Hon bedriver ett spel med sadistisk personlighet, hon var aldrig upprörd i tanke på någons död som hon orsakat. Clove tillsamas med sin distrikt partner, Cato hade på sig någon sorts romersk inspirerad dräkt på invigningen. kariärist pakten hållde ihop under träningen. Under Clove's privata tid med spelledarna, visade hon förmodligen upp sina knivkastar färdigheter, och fick en poäng på 10.

Clove gjorde hennes första "mord" vi blodbadet (i boken) kastade hon en kniv i den manliga deltagaren från distrikt 9's rygg. hon riktade sen en kniv i huvudet på Katniss, som tar sin ryggsäck och håller för som skydd, vilket gör att hon får tag på kniven. efter att Katniss flytt ut i skogen, fortsätter Clove att delta i blodbadet vi ymnighetshornet.
i filmen dödar hon också flickan från distrikt 7 i blodbadet. Som i de flesta andra spel, samarbetar kariärist deltagarna tillsamans i början med tillägg från Peeta Mellark och killen från distrikt 3 (dom kariäristerna som brukar vara med kommer från distrikt 1, 2 och 4. men i filmen är inte distrikt 4 med). kariäristerna tog vad dom ville ha från ymnighetshornet så som, vapen, mat, mediciner o.s.v. Dom kom över flickan från distrikt 8 efter att ha sett hennes eld och skadade henne rejält. När Peeta gick iväg för att avsluta henne, bestämde sig Clove och de andra kariäristerna för att behålla honom i hopp om att han skulle leda dem till Katniss.

när kariäristerna hittade Katniss, jagade de henne så att hon klättra upp i ett träd för säkerhet. några av kariäristerna försökte, men kunde inte klättra upp i trädet för att dom var för tunga. den natten dök Rue, upp i ett träd i närheten, Rue pekade på ett målbålbetingbo några meter ovanför Katniss, varefter Katniss fick idén att släppa ner boet på kariäristerna. hon sågade av grenen där boet satt under nationalsången, så att kariäristerna inte skulle höra det. Boet föll ner från trädet till Clove, och de andra, som blev stuckna flera gånger. Glimmer blev stucken så många gånger att hon dog tillsamans med flickan från distrikt 4 (i boken). Katniss hoppade ur trädet efter att alla andra hade sprungit iväg och tog Glimmer's pilar och båge.
därefter började Clove, Marvel, Cato och killen från distrikt 3 jaga efter Rue samtidigt som Katniss förstörde deras varor, varefter Cato dödade killen från distrikt 3, för att han inte vaktade varorna. Clove och Marvel lungnade ner Cato genom att säga att den som utlöste minorna förmodligen dog själv i expotionen, så de väntade till kvällen. dom såg att "bombaren" hade överlevt så Clove, Marvel & Cato gick på jakt efter Katniss.

Festmåltiden

festmåltiden var Clove's största scen. Clove och Cato gjorde upp en plan så att Cato skulle stanna kvar i skogen och döda andra deltagare, och Clove skulle ta deras ryggsäckar- och döda Katniss. När Katniss kom för att hämta medicinen till Peetas sår kastade Clove en kniv mot Katniss, som träffade henne över ögat och gjorde så att hon ramlade på marken, Clove hoppar på henne, Katniss försöker bita henne i handen, men hon håller i henne i håret. Clove frågade vad som fanns i väskan och uttryckte sin hat mot henne.  Hon hånade Katniss om Rue död, och sa att hon skulle ge Katniss en långsam, smärtsam död - ". Jag lovade Cato om han lät mig få dig, jag ge publiken en bra show' hon börjar med läpparna så att Katniss aldrig mer ska kunna kyssa 'lover boy' (Peeta). Katniss spottade blod i Clove's ansikte vilket gjorde henne rasande.

död

när Clove var på väg att döda Katniss, kom Thresh fram och ryckte upp henne med bara en hand. Thresh hade hört samtalet och trodde att det var Clove som hade dödat Rue. förskräckt berättar hon att det inte var hon som dödade Rue, utan någon annan och skriker på Cato. men Thresh tror att hon bluffar och tar en sten och slår in pannbenet på Clove, vilket ger inre blödningar, hon dör några minuter senare. i filmen slår han hennes huvud upprepade gånger mot ymnighetshornet. Thresh frågade Katniss om Rue och när hon sa att dom var bundsförvanter och att hon hade sjungit för henne när hon dog, skonade han hennes liv. Cato, hennes distrikts partner kom för att hjälpa henne, men kom för sent. trots sitt känslokalla yttre, verkade han ledsen över Clove's död. han hämnades hennes död genom att döda Thresh.

Clove placerades 6a av 24 deltagare.

mutt

Clove kom tillbaka till spelen som mutt, tillsamans med de 20 andra döda deltagarna. Hennes och de andras DNA hade använts för att göra mutanter. Clove's mutant var mörkhårig. det är okänt om hennes mutant övelevde striden.


Isabelle Fuhrman-Clove


//HG fan

Cato, distrikt 2

Publicerad 2012-06-14 12:44:25 i Allmänt

 18 år (i filmen)

Cato var den manlige deltagaren från distrikt 2 i de 74: hungerspelen och en av de viktigaste huvudpersonerna från the hunger games eftersom att han var en kariärist. han var ledare över kariärist alliansen, vilket var dom från distrikt 1,2 och 4 (i filmen bara 1 och 2). han var ock¨å en frivillig till spelen liksom Katniss Everdeen.

Biografi

denna stora, starka, brutala manliga deltagaren från distrikt 2 var Katniss Everdeens största fiende i de 74: hunger games. han var förmodligen de största hotet till dom andra deltagarna av alla kariärister. han är rå, hänsynslös och vulgär när han använder sin styrka för att vinna spelen. i boken säger Katniss att han är en "monstruös pojke från Distrikt 2, som kastar sig fram till frivilligt". han är en kariärist deltagare och har tränat för hunger games i hela sitt liv. efter att Clove blivit dragen i lott under slåttern, kastar sig Cato fram och erbjuder sig frivilligt, eftersom han tror på sin förmåga att vinna. han är den sista deltagaren att dö i de 74:de hunger games, han är så illa tilltygad till döden av muttarna som förövrigt spelledarna skapat av DNA från döda deltagare. han dör slutligen av en pil i huvudet, skjuten av Katniss som en handling av medlidande. Cato är också en av de enda deltagarna som Katniss tänkt på vid både slåtterceremonin och intervjun med Caesar, tillsamans med Rävflickan- den namnlösa flickan från distrikt 5 och Rue. han är också ansvarig för att ha skadat Peetas ben allvarligt.

74:de hungerspelen

i boken utbildar Cato sin svärd skicklighet och spjutkastning på träningen. han visar troligen upp båda skickligheterna när han får ensam tid med spelledarna. eftersom han är en ariärist, får han en hög poäng av 10.

i filmen, går Cato på öppningsparaden med sin distrikts partner Clove, i en romersk-liknande klädsel. Cato lyssnar på Katniss och Haymitch samtal om Abernathy efter paraden och ger dem en smutsig look. i träningscentret får Cato och de andra deltagrana träna och utveckla sina kunskaper till spelen. Cato ser Peeta som en svaghet och ser honom som en "måltid" tills Peeta visar sin verkliga styrka, som överraskande Cato och de andra kariäristerna. Cato är arg när han tror att pojken från distrikt 6 har tagit hans kniv, som faktist tagits av Rue som gömde sig utom synhåll uppe i klättrings stationen. han förberder en kamp mellan honom och pojken från distrikt 6 tills vakter kommer och skiljer dem åt.

blodbadet

Cato och de andra kariäristerna dödar många andra deltagare, för att få all mat, vapen, medicin och förnödenheter i ymnighetshornet. många av dom som dör första dan dödas av kariärister vid ymnighetshorent. efter blodbadet, bildar Cato, Peeta, pojken från distrikt 3 och de andra kariäristerna en allians för att arbeta tillsamans och döda de andra deltagarna. i boken dock, bildar Clove, Marvel, Glimmer och flickan från distrikt 4 en allians att döda Katniss, men dör i försöken att döda henne. 

Alliansen

som är vanligt på arenan, bildar kariäristerna i de 74:de hungerspelen en allians. ovanligt är att andra deltagare får vara med i alliansen. alliansen består av Glimmer, Marvel, Cato, Clove, distrikt 3 killen, distrikt 4 tjejen (distrikt 4 killen dör i blodbadet) och Peeta. kariärist pakten börjar döda deltagare i hela arenan. i filmen antyder det att det är något på gång mellan Glimmer och Cato. när Katniss ser ner på kariäristernas läger, sover Glimmer på Catos arm.

på den första natten, går kariäristerna på jakt efter deltagare och hittar flickan från distrikt 8 som har slagit upp en eld för att hålla sig varm. Cato försöker döda henne, men när kariäristerna inte avfyrar kanonen som visar att hon är död, inser Peeta att något måste vara fel, och går tillbaka för att "avsluta jobbet". när han har gått diskuterar kariäristerna om dom borde döda honom nu, eller låta honom leva lite till, men väljer att låta honom stanna, eftersom att han ä deras bästa chans att hitta Katniss. några dagar in i hunger games, strax efter den enorma brand som tvingar Katniss att fly, stöter kariäristerna på henne och jagar upp henne i ett träd. Cato försöker följa efter och döda henne, men faller, eftersom att grenarna inte håller för hans vikt. Glimmer gör ett försök att skjuta Katniss med sin båge, men är oerfaren med det och missar. Peeta föreslår att eftersom att det är svårt att döda henne när hon är i trädet, så får dom väl helt enkelt vänta tills hon kommer ner till dom. Katniss ser Rue i ett närliggande träd, som  tyst pekar på målbålgetinboet strax ovanför Katniss. Katniss sågar av grenen med boet och släpper ner det på kariäristernas läger nedanför trädet. medan Glimmer och flickan från distrikt 4 dör av sina stick, flyr Cato och de andra kariäristerna till den närliggande sjön. Katniss går i den andra riktningen, men går tillbaka för att hämta bågen och pilarna från Glimmers döda kropp som är täckt med svidande gröna sår. Peeta återvänder tillbaka, och är orolig för att Katniss är kvar, han uppmanar henne att springa. när han har gjort det kraschar Cato tillbaka genom skogen, och inser vad Peeta har gjort. medan Katniss flyr, kämpar Peeta och Cato, vilket resulterar i Peetas mycket skadade ben, tillsatt med svåra skador av målbålgeting stick.

någon gång senare, stöter kariäristerna och Cato på killen från distrikt 3, som de lät gå med i deras allians om han grävde ner minor runt högen av deras varor från ymnighetshornet. kariäristerna ser elden tändas av Rue (som ett lockbete för kariäristerna) att gå och döda den deltagare som startade den. distikt 3 killen får stanna kvar och hålla vakt. när rävflickan hoppar med en rad noga steg, inser Katniss att han har lagt ut minor runt högen, i ett fungerane skick, men rävflickan har tittat på dom när dom har hoppat i mellan och lärt sig hur man gör. hon tar bara lite i taget så att dom inte ska märka något. Katniss skjuter sedan föriktigt en pil i en påse med äpplen, vilket får dem att ramla ut och göra så att minorna exploderar och förstör deras varor. när Cato inser detta blir han rasande och bryter nacken på killen från distrikt 3. de andra kariäristerna söker efter varor som  klarat smällen, men hittar inget. Marvel och Clove lugnar Cato genom att säga att den som utlöste minorna förmodligen också dog i explotionen. explotionen har bara skadat Katniss ena öra, vilket gör henne halv döv.

måltiden

under måltiden, bildar Cato och Clove en plan att Cato ska spana efter deltagare medans Clove hämtar deras rygsäckar. Cato är ute och spanar efter Thresh, Katniss och Peeta, medan Clove attackerar Katniss när hon ska hämta sin ryggsäck. när Tresh hör att Clove pratar om att hon dödat hans distrikt partner Rue, dödar han Clove genom att slå in hennes pannben med en sten (i filmen dödar han hennes genom att kasta hennes mot ymnighetshornet). Katniss berättar för Thresh om hennes och Rues allians tillsamans och att hon sjöng för henne när hon dog, och sedan täckt henne med blommor. Cato hör Clove skrika och springer för att rädda henne, men det är för sent. Tresh tar både hans och Catos ryggsäckar och springer till sitt område, han vet att Cato kommer att följa efter honom istället för Katniss eftersom att han har honoms ryggsäck, vilket innehåller det han behöver mest. Cato dödar förmodligen Thresh några dagar senare under en stor storm, på fälten med säd, som hämd för att han döda Clove. (fast i filmen dör Thresh av varg muttarna). det antas att Catos (och Cloves) ryggsäckar innehållde en sorts rustningar som skulle skydda mot Katniss pilar.

död

på den sista dagen av spelen, uppstår varg-liknande muttationer från ingenstans, jaga Cato ut ur skogen. Katniss och Peeta tycker att han är på väg för att döda dom, så hon skjuter en pil mot honom som träffar bröstet men studsar av honom på grund av rustningen. han springer som en raket förbi Katniss och Peeta och upp på ymnighetshornet. Katniss och Peeta springer också upp där. medans Katniss är upptagen med att döda muttar, tar Cato tag i Peeta och håller stryp grepp så han inte kan andas. Katniss vänder om, redo att skjuta Cato med sin båge, så påpekar Cato att om hon skjuter honom ramlar de båda ner till muttarna. medan Cato håller ett tal om att han bara ville ge stolthet till sitt distrikt från huvudstaden, så skriver den nästan medvetslöse Peeta ett "X" med blod på Catos hand och menar att Katniss ska skjuta honom. Katniss skjuter där och det gör så att Cato tvingas släppa Peeta och faller ner till muttarna. först så försvarar Cato sig med sitt svärd och dödar några muttar, men sen blir han för svag och lämnas i deras våld. i flera timmar angriper muttarna honom totalt, men han är för svag för att försvara sig.

efter vad som uppfattas som timmar, hör Katniss Cato's stönanden av smärta och förtvivlan och beslutar sig för att använda sin näst sista pil att skjuta honom som ett tecken på medlidande. Cato placerar sig 3:a v 24 deltagare.

I filmen lider inte Cato väldigt länge, efter att han ramlar ner till muttarna skjuter Katniss en pil in i hans hjärta direkt.
 
Alexander Ludwig- Cato

//HG fan

Glimmer, distrikt 1

Publicerad 2012-06-13 14:41:29 i Allmänt

 17 år

Glimmer var den kvinnliga deltagaren från distrikt 1, men det är okänt om hon var frivillig eller om hennes namn drogs i lottningen. Glimmer tog del av paraden tillsamans med sin distrikts partner, Marvel och var klädd i påkostde kläder som representerade distriktets export som är lyxvaror.
Glimmers intervju med Ceasar gick bra, hon gjorde ett bra jobb och hon hade på sig en provocerande genomskinlig guld klänning. Katniss beskrev henne som "sexig och frodig", och att hennes mentor inte hade några problem med att komma på en taktik för henne. Katniss gissade att hon skulle få många sponsorer.  Glimmers "maskot" (tex som Katniss härmskrike brosh) var den enda i de 74:de hungerspelen som blev diskat. det var en ädelstensring, som när man vred på den, avslöjade en förgiftad spik. hon blev inte arresterad eftersom tt ingen kunde bevisa att hon visste om att ringen var ett vapen, men hennes "maskot" beslagtogs.

Glimmer skulle inte uderskattas. hon var en av kariärist deltagarna, hon en god chans att överleva och var redo att slåss, och hon var troligen en av de äldre deltagare, men en exakt ålder är okänd. I hennes privata tid med spelledarna visade hon föemodligen bågskytte (i boken sa Katniss dock att "det är omedelbart uppenbart att hon är inkompetent med en pilbåge"), och fick en nia. vid ymnighetshornet fick hon tag på en vacker pilbåge och ett koger med pilar som Katniss ville ha. Katniss nämner att Glimmer inte är särsklit bra med bågen.  I blodbadet lyckades Glimmer döda tjejen från distrikt 10. kariäristerna upptäckte Peeta och lät honom komma med i pakten så att dom kunde komma åt Katniss. Under den första natten, stötte kariäristerna på tjejen från distrikt 8 som blev allvarligt skadad och dödad av Cato, biträdd av Peeta själv. efter brandens förödelse, var kariäristerna inte lika snabba som tidigare. senare fann Glimmer och de andra kariäristerna Katniss, och jagade upp henne i ett träd.  När Cato bestämde sig för att klättra upp i trädet efter Katniss, erbjöd Glimmer honom sin båge och sina pilar, men han vägrade eftersom att han kunde göra bättre med sitt svärd. när Cato föll ur trädet, bestämde sig Glimmer för att prova, men insåg snabbt att grenarna inte skulle hålla för hennes vikt. det var uppenbart att hon inte var van med båge och pilar, eftersom att hon inte kunde hålla pilarna rakt och hade svårt att svänga i vertikalplanet på pilen till bågsträngen, men i filmen verkade hon ha mer erfarenhet med dem. När hon missar, retar Katniss henne och tar tag i pilen och svänger runt för hennes brist på kunskap. rasande håller Glimmer med Peeta att dom ska vänta så att Katniss får komma ner själv, eftersom att hon inte kommer komma undan utan att dom vet.

Död

Glimmer dödas av målbålgetingarna av att Katniss, som fick veta om boet av Rue, släppte ner boet på kariäristerna genom att såga av en gren som boet hänge på. Glimmer, Clove, Marvel, Cato och Peeta campade under trädet där Katniss satt. chokad över den plötsiga attacken flydde alla utom Glimmer och flickan från distrikt 4 mot sjön. Glimmer skrek hysteriskt på hjälp, men ingen kom tillbaka för att hjälpa henne. Cato försöker dra ut henne, men misslyckas. på grund av hennes många stick, kollapsade Glimmer snart och började få ryckningar och stönade från målbålgetingarnas hallucinationer. tyvärr för Glimmer, var hennes död inte snabb, och i flera minuter efter ha kollapsat, höll hennes hjärta på att slå, hon föll i koma. när Katniss kommer tillbaka för att hämta pilarna och bågarna, konstaterar hon att hon inte kunde känna igen henne, eftersom att giftet hade svällt upp hennes kropp groteskt, och hennes plommon stora stick svider och det sipprar ur grön vätska. det finns dock en chans att inte exakt detta hände eftersom att Katniss också genomförde hallucinationer. Katniss hindrar en svävare att hämta Glimmer's kropp när hon försöker ta bågen och pilarna i ett sista desperat försök tar hon en sten och hugger av fingrarna på Glimmer för att få tag i pilarna. och äntligen fick hon tag i dem, så hon kunde lyfta Glimmers kropp och få tag i kogret. i filmen var hon inte grön, så det kan ha varit en hallucination. Glimmer placerade sig 12:a av 24.

Muttarna

Glimmer visade sig återigen mot slutet av hunger games för att döda de resterande deltagarna som mutt. hon tillsamans med Marvel, Clove, foxface, Rue, Tresh och de 15 andra deltagarna muterades i huvudstaden. Glimmers mutt var en mager med silkeslen blond päls, smaragd ögon. Katniss dödade Glimmers mutt med en pil i halsen när den skulle klättra upp på ymnighetshornet.

Leven Rambin- Glimmer

//HG fan


Marvel, distrikt 1

Publicerad 2012-06-11 15:00:44 i Allmänt

  17 år

Marvel var den manliga deltagaren från distrikt 1 i det 74:de hunger spelen. eftersom att han var en kariärist var han star och hänsynslös men övermodig. det är okänt om han var en frivillig eller om hans namn blev plockat till spelen. han tränade förmodligen till spelen som många andra från hans distrikt.
under invigningen var han och hans distrikt parter, Glimmer sprejfrgade i silver och var klädda i tunikor. i filmen var paret från ettan klädda i fjäderkostymer.  Katniss säger under deras intervjuver att dom båda är vackra. under träningen i filmen ser han Peetas svaghet och ser honom som en måltid fram till Peetas sanna styrka visas, det förvånar honom och hans kariärist partners.
han visade stor skicklighet i spjutkastning, det gjorde honom dödlig på långt håll. han fick en nia i poäng för träningen. i filmen fick han oddsen 5-1, precis som Clove. i hans intervju med Caesar Flickerman försökte han tydligen vara rolig, men hans taktik för intervjun är okänd.

Blodbadet

Marvel som var kariärist, överlevde blodbadet vid ymnighetshornet, på grund av att han var från distrikt 1 och hade tränat för det i hela sitt liv. dom flesta deltagarna som var med blev dödade vid ymnighetshornet av kariäristerna, vilket btyder att han kämpade för vapen och mat. det förutsäts att han fick ett spjut från ymnighetshornnet. under fasan, lyckades Marvel att skada tjejen från distrikt 3 med ett svärd och även hon från distikt 7. han sågs även gå upp till kvinnan från distrikt 9 och hugga henne med hans svärd. efter blodbadet gick Marvel med i kariärist alliansen.

Alliansen

Marvel tillsamans med Glimmer, Cato, Clove, Peeta Mellark, distrikt 3 mannen och distrikt 4 kvinnan bildar en typisk allians som inkluderar två icke kariärister (Peeta och distrikt 3 mannen).

Marvel hjälpte kariäristerna att jaga Katniss Everdeen upp i ett träd. han och de andra upptäcker att det blir svårt att atackera henne så det slår läger under hennes träd. I Katniss träd ser hon Rue i ett annat träd i närheten.  Rue pekar på ett målbålgeting bo nära Katniss som hon lyckas släppa ner på kariäristerna, för att tvinga dem att fly till sjön.

efter att Marvel och de andra kariäristerna som överlevde målbålgeting attacken återhämtat sig från skadorna, började dom jaga deltgare igen. när Rue och Katniss bildar sin plan om att förstöra kariäristernas varor, gjorde Rue upp en eld som lockbete för att kariäristerna skulle springa till röken och döda den som gjorde upp elden. Marvel och de andra sätter iväg för att leta upp Rue, men efter att deras varor förstörts av minor från killen från distrikt 3, såg Marvel Cato knäcka nacken på killen från distrikt 3. Marvel och Clove kunde lugna ner Cato med att säga att den som fick minorna att explodera dog förmodligen ochså i explotionen. de väntar till natten för att se anskíkterna på dom som dött, då får dom reda på att deltagaren (Katniss) inte dött. då jagar dom efter mer delatagare.

Död

Marvel sätter en fälla som Rue av misstag fastnar i när hon letar efter Katniss. samtidigt som Rue skriker på hjälp spetsar Marvel henne med sitt pjut i hennes mage. rasande skjuter Katniss en pil i halsen på Marvel innan han ens hinner försvara sig. Han försökte dra bort pilen, men drunknade i sitt eget blod.
totalt placerade Marvel sig 8 i spelen vilket var bättre än hans partner från distrikt 1. normalt brukar
kariärister vara kvar i slutet.

i filmen blir han skjuten i hjärtat istället för halsen. dessutom så dödar han Rue nästan oavsiktligt, när han kastar sitt spjut mot Katniss, som lutar sig åt sidan för att ta upp sin båge och kogret för att skjuta honom, träffar spjutet Rue istället.

Muttarna

när vargmuttarna av döda deltagare jagar Cato, var Marvel en i flocken som hade brun päls och var längre och smalare än de andra muttarna. det är okänt om hans mutt överlevde kampen mot, Cato, Katniss och Peeta.

Jack Quaid- Marvel

//HG fan

The Hunger Games släpps på DVD 18 augusti!

Publicerad 2012-06-07 17:21:53 i Allmänt

Nu har Nordisk Film officiellt bekräftat att The Hunger Games släpps på DVD och Blu-Ray den 18 augusti här i Sverige. Detta innebär att filmens svenska releasedatum är samma som i USA. Vilket extramaterial den svenska utgåvan kommer att innehålla är inte spikat i nuläget. Den amerikanska utagåvan kommer  innehålla över tre timmar med extramaterial. Hoppas att det blir samma upplägg på den svenska DVDn! <3333


//HG fan

Francis Lawrence blir den nya regisören till 'Catching fire' efter Gary Ross avhopp.

Publicerad 2012-06-07 17:05:18 i Allmänt

nu är det officiellt, Francis lawrence blir den nya regisören till Catching fire efter att Gray Ross hoppade av för att han tyckte att han hade för lite tid att arbeta på manuset till filmen. synd eftersom att han var en sån bra regissör till the hunger games! Nu kan pusta ut lite och bara vänta tills premiären den 22 november 2013! (en lång väntan)
 
Francis Lawrence ny regisör till catching fire

//HG fan

MTV movie awards 2012!

Publicerad 2012-06-07 16:45:54 i Allmänt

hej hej! i söndags var det ju MTV movie awards 2012 och här ser ni vilka kategorier filmen nominerats i, och vilka motståndarna är:

Movie of the Year:

”Bridesmaids”
”The Hunger Games”
”Harry Potter and the Deathly Hallows, Part 2″
”The Help”
”The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 1″

Best Male Performance:

Daniel Radcliffe, “Harry Potter and the Deathly Hallows, Part 2″
Ryan Gosling, “Drive”
Joseph Gordon-Levitt, “50/50″
Josh Hutcherson, “The Hunger Games”
Channing Tatum, “The Vow”

Best Female Performance:

Jennifer Lawrence, “The Hunger Games”
Kristin Wiig, “Bridesmaids”
Emma Stone, “Crazy, Stupid Love”
Emma Watson, “Harry Potter and the Deathly Hallows, Part 2″
Rooney Mara, “The Girl With the Dragon Tattoo”

Breakthrough Performance:

Melissa McCarthy, “Bridesmaids”
Rooney Mara, “The Girl With the Dragon Tattoo”
Liam Hemsworth, “The Hunger Games”
Elle Fanning, “Super 8″
Shailene Woodley, “The Descendants”

Best Cast:

”Bridesmaids”
”Harry Potter and the Deathly Hallows, Part 2″
”The Hunger Games”
”21 Jump Street”
”The Help”

Best On-Screen Transformation:

Elizabeth Banks, “The Hunger Games”
Rooney Mara, “The Girl With the Dragon Tattoo”
Johnny Depp, “21 Jump Street”
Michelle Williams, “My Week With Marilyn”
Colin Farrell, “Horrible Bosses”

Best Fight:

Daniel Radcliffe vs. Ralph Fiennes, “Harry Potter and the Deathly Hallows, Part 2″
Jennifer Lawrence and Josh Hutcherson vs. Alexander Ludwig, “The Hunger Games”
Channing Tatum and Jonah Hill vs. Kid Gang, “21 Jump Street”
Tom Hardy vs. Joel Edgerton, “Warrior”
Tom Cruise vs. Michelle Nyqvist, “Mission: Impossible – Ghost Protocol”

Best Kiss:

Ryan Gosling and Emma Stone, “Crazy, Stupid, Love”
Rupert Grint and Emma Watson, “Harry Potter and the Deathly Hallows, Part 2″
Jennifer Lawrence and Josh Hutcherson, “The Hunger Games”
Rachel McAdams and Channing Tatum, “The Vow”
Robert Pattinson and Kristen Stewart, “The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 1″


Och vinnarna var:
i "movie of the year" vann The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 1, vilket var dååååliggt!!!
i "best male performance" vann Josh Hutsherson! vilket var asbra!!
i "best female performance" vann Jennifer Lawrence! skit braaa!
i "breakthrough perfomance" vann Shailene Woodley, “The Descendants” dåligt!
i "best cast" vann Harry Potter! dåligt!
i "best on-screen transformation" vann Elizabeth Banks som spela Effie! bra, bra,bra!
i "best fight" vann Jennifer Lawrence and Josh Hutcherson vs. Alexander Ludwig! bravoooo!
och i "best kiss" vann Robert Pattinson and Kristen Stewart buuu!

men eftersom dom vann i fyra av åtta kategorier så är det riktigt bra!

lite dålig bild kvalite men ändå!
//HG fan

hej hej hej!

Publicerad 2012-06-07 16:21:29 i Allmänt

Hejssan alla härliga bloggläsare!
Jag heter Jelly och är ett gunger games fan till 1000%!
på min nya blogg så kmr jag skriva om hunger games uppdateringar och lite fakta och så,
hoppas ni mr tycka om att läsa!
//HG fan



Jennifer Lawrence, Liam Hemsworth & Josh Hutsherson <33

Om

Min profilbild

Hunger games fanet - Jelly

Jag är en tjej på tretton sommrar som bara ääääälskar the hunger games! jag kmr skriva fakta om de olik deltagarna och lite smått och gott. <3

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela