thehungergamez

en hunger games blogg! för fans och folk som är intresserade av att veta mer! <33

Cato, distrikt 2

Publicerad 2012-06-14 12:44:25 i Allmänt

 18 år (i filmen)

Cato var den manlige deltagaren från distrikt 2 i de 74: hungerspelen och en av de viktigaste huvudpersonerna från the hunger games eftersom att han var en kariärist. han var ledare över kariärist alliansen, vilket var dom från distrikt 1,2 och 4 (i filmen bara 1 och 2). han var ock¨å en frivillig till spelen liksom Katniss Everdeen.

Biografi

denna stora, starka, brutala manliga deltagaren från distrikt 2 var Katniss Everdeens största fiende i de 74: hunger games. han var förmodligen de största hotet till dom andra deltagarna av alla kariärister. han är rå, hänsynslös och vulgär när han använder sin styrka för att vinna spelen. i boken säger Katniss att han är en "monstruös pojke från Distrikt 2, som kastar sig fram till frivilligt". han är en kariärist deltagare och har tränat för hunger games i hela sitt liv. efter att Clove blivit dragen i lott under slåttern, kastar sig Cato fram och erbjuder sig frivilligt, eftersom han tror på sin förmåga att vinna. han är den sista deltagaren att dö i de 74:de hunger games, han är så illa tilltygad till döden av muttarna som förövrigt spelledarna skapat av DNA från döda deltagare. han dör slutligen av en pil i huvudet, skjuten av Katniss som en handling av medlidande. Cato är också en av de enda deltagarna som Katniss tänkt på vid både slåtterceremonin och intervjun med Caesar, tillsamans med Rävflickan- den namnlösa flickan från distrikt 5 och Rue. han är också ansvarig för att ha skadat Peetas ben allvarligt.

74:de hungerspelen

i boken utbildar Cato sin svärd skicklighet och spjutkastning på träningen. han visar troligen upp båda skickligheterna när han får ensam tid med spelledarna. eftersom han är en ariärist, får han en hög poäng av 10.

i filmen, går Cato på öppningsparaden med sin distrikts partner Clove, i en romersk-liknande klädsel. Cato lyssnar på Katniss och Haymitch samtal om Abernathy efter paraden och ger dem en smutsig look. i träningscentret får Cato och de andra deltagrana träna och utveckla sina kunskaper till spelen. Cato ser Peeta som en svaghet och ser honom som en "måltid" tills Peeta visar sin verkliga styrka, som överraskande Cato och de andra kariäristerna. Cato är arg när han tror att pojken från distrikt 6 har tagit hans kniv, som faktist tagits av Rue som gömde sig utom synhåll uppe i klättrings stationen. han förberder en kamp mellan honom och pojken från distrikt 6 tills vakter kommer och skiljer dem åt.

blodbadet

Cato och de andra kariäristerna dödar många andra deltagare, för att få all mat, vapen, medicin och förnödenheter i ymnighetshornet. många av dom som dör första dan dödas av kariärister vid ymnighetshorent. efter blodbadet, bildar Cato, Peeta, pojken från distrikt 3 och de andra kariäristerna en allians för att arbeta tillsamans och döda de andra deltagarna. i boken dock, bildar Clove, Marvel, Glimmer och flickan från distrikt 4 en allians att döda Katniss, men dör i försöken att döda henne. 

Alliansen

som är vanligt på arenan, bildar kariäristerna i de 74:de hungerspelen en allians. ovanligt är att andra deltagare får vara med i alliansen. alliansen består av Glimmer, Marvel, Cato, Clove, distrikt 3 killen, distrikt 4 tjejen (distrikt 4 killen dör i blodbadet) och Peeta. kariärist pakten börjar döda deltagare i hela arenan. i filmen antyder det att det är något på gång mellan Glimmer och Cato. när Katniss ser ner på kariäristernas läger, sover Glimmer på Catos arm.

på den första natten, går kariäristerna på jakt efter deltagare och hittar flickan från distrikt 8 som har slagit upp en eld för att hålla sig varm. Cato försöker döda henne, men när kariäristerna inte avfyrar kanonen som visar att hon är död, inser Peeta att något måste vara fel, och går tillbaka för att "avsluta jobbet". när han har gått diskuterar kariäristerna om dom borde döda honom nu, eller låta honom leva lite till, men väljer att låta honom stanna, eftersom att han ä deras bästa chans att hitta Katniss. några dagar in i hunger games, strax efter den enorma brand som tvingar Katniss att fly, stöter kariäristerna på henne och jagar upp henne i ett träd. Cato försöker följa efter och döda henne, men faller, eftersom att grenarna inte håller för hans vikt. Glimmer gör ett försök att skjuta Katniss med sin båge, men är oerfaren med det och missar. Peeta föreslår att eftersom att det är svårt att döda henne när hon är i trädet, så får dom väl helt enkelt vänta tills hon kommer ner till dom. Katniss ser Rue i ett närliggande träd, som  tyst pekar på målbålgetinboet strax ovanför Katniss. Katniss sågar av grenen med boet och släpper ner det på kariäristernas läger nedanför trädet. medan Glimmer och flickan från distrikt 4 dör av sina stick, flyr Cato och de andra kariäristerna till den närliggande sjön. Katniss går i den andra riktningen, men går tillbaka för att hämta bågen och pilarna från Glimmers döda kropp som är täckt med svidande gröna sår. Peeta återvänder tillbaka, och är orolig för att Katniss är kvar, han uppmanar henne att springa. när han har gjort det kraschar Cato tillbaka genom skogen, och inser vad Peeta har gjort. medan Katniss flyr, kämpar Peeta och Cato, vilket resulterar i Peetas mycket skadade ben, tillsatt med svåra skador av målbålgeting stick.

någon gång senare, stöter kariäristerna och Cato på killen från distrikt 3, som de lät gå med i deras allians om han grävde ner minor runt högen av deras varor från ymnighetshornet. kariäristerna ser elden tändas av Rue (som ett lockbete för kariäristerna) att gå och döda den deltagare som startade den. distikt 3 killen får stanna kvar och hålla vakt. när rävflickan hoppar med en rad noga steg, inser Katniss att han har lagt ut minor runt högen, i ett fungerane skick, men rävflickan har tittat på dom när dom har hoppat i mellan och lärt sig hur man gör. hon tar bara lite i taget så att dom inte ska märka något. Katniss skjuter sedan föriktigt en pil i en påse med äpplen, vilket får dem att ramla ut och göra så att minorna exploderar och förstör deras varor. när Cato inser detta blir han rasande och bryter nacken på killen från distrikt 3. de andra kariäristerna söker efter varor som  klarat smällen, men hittar inget. Marvel och Clove lugnar Cato genom att säga att den som utlöste minorna förmodligen också dog i explotionen. explotionen har bara skadat Katniss ena öra, vilket gör henne halv döv.

måltiden

under måltiden, bildar Cato och Clove en plan att Cato ska spana efter deltagare medans Clove hämtar deras rygsäckar. Cato är ute och spanar efter Thresh, Katniss och Peeta, medan Clove attackerar Katniss när hon ska hämta sin ryggsäck. när Tresh hör att Clove pratar om att hon dödat hans distrikt partner Rue, dödar han Clove genom att slå in hennes pannben med en sten (i filmen dödar han hennes genom att kasta hennes mot ymnighetshornet). Katniss berättar för Thresh om hennes och Rues allians tillsamans och att hon sjöng för henne när hon dog, och sedan täckt henne med blommor. Cato hör Clove skrika och springer för att rädda henne, men det är för sent. Tresh tar både hans och Catos ryggsäckar och springer till sitt område, han vet att Cato kommer att följa efter honom istället för Katniss eftersom att han har honoms ryggsäck, vilket innehåller det han behöver mest. Cato dödar förmodligen Thresh några dagar senare under en stor storm, på fälten med säd, som hämd för att han döda Clove. (fast i filmen dör Thresh av varg muttarna). det antas att Catos (och Cloves) ryggsäckar innehållde en sorts rustningar som skulle skydda mot Katniss pilar.

död

på den sista dagen av spelen, uppstår varg-liknande muttationer från ingenstans, jaga Cato ut ur skogen. Katniss och Peeta tycker att han är på väg för att döda dom, så hon skjuter en pil mot honom som träffar bröstet men studsar av honom på grund av rustningen. han springer som en raket förbi Katniss och Peeta och upp på ymnighetshornet. Katniss och Peeta springer också upp där. medans Katniss är upptagen med att döda muttar, tar Cato tag i Peeta och håller stryp grepp så han inte kan andas. Katniss vänder om, redo att skjuta Cato med sin båge, så påpekar Cato att om hon skjuter honom ramlar de båda ner till muttarna. medan Cato håller ett tal om att han bara ville ge stolthet till sitt distrikt från huvudstaden, så skriver den nästan medvetslöse Peeta ett "X" med blod på Catos hand och menar att Katniss ska skjuta honom. Katniss skjuter där och det gör så att Cato tvingas släppa Peeta och faller ner till muttarna. först så försvarar Cato sig med sitt svärd och dödar några muttar, men sen blir han för svag och lämnas i deras våld. i flera timmar angriper muttarna honom totalt, men han är för svag för att försvara sig.

efter vad som uppfattas som timmar, hör Katniss Cato's stönanden av smärta och förtvivlan och beslutar sig för att använda sin näst sista pil att skjuta honom som ett tecken på medlidande. Cato placerar sig 3:a v 24 deltagare.

I filmen lider inte Cato väldigt länge, efter att han ramlar ner till muttarna skjuter Katniss en pil in i hans hjärta direkt.
 
Alexander Ludwig- Cato

//HG fan

Kommentarer

Postat av: -_- hmhmhm

Publicerad 2012-06-26 19:05:41

så jävla hooooooooot! snyggast i hela filmen! <333

Postat av: -_- hmhmhm

Publicerad 2012-06-26 19:06:04

så jävla hooooooooot! snyggast i hela filmen! <333

Svar: till: -_- hmhmhm tycker du! han är väldigt snygg, men Josh är tusen ggr snyggare! faktist! (enligt mig) respekterar din åsikt men för mig blir det Josh<3 <3
Hunger games fanet

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Hunger games fanet - Jelly

Jag är en tjej på tretton sommrar som bara ääääälskar the hunger games! jag kmr skriva fakta om de olik deltagarna och lite smått och gott. <3

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela