thehungergamez

en hunger games blogg! för fans och folk som är intresserade av att veta mer! <33

Glimmer, distrikt 1

Publicerad 2012-06-13 14:41:29 i Allmänt

 17 år

Glimmer var den kvinnliga deltagaren från distrikt 1, men det är okänt om hon var frivillig eller om hennes namn drogs i lottningen. Glimmer tog del av paraden tillsamans med sin distrikts partner, Marvel och var klädd i påkostde kläder som representerade distriktets export som är lyxvaror.
Glimmers intervju med Ceasar gick bra, hon gjorde ett bra jobb och hon hade på sig en provocerande genomskinlig guld klänning. Katniss beskrev henne som "sexig och frodig", och att hennes mentor inte hade några problem med att komma på en taktik för henne. Katniss gissade att hon skulle få många sponsorer.  Glimmers "maskot" (tex som Katniss härmskrike brosh) var den enda i de 74:de hungerspelen som blev diskat. det var en ädelstensring, som när man vred på den, avslöjade en förgiftad spik. hon blev inte arresterad eftersom tt ingen kunde bevisa att hon visste om att ringen var ett vapen, men hennes "maskot" beslagtogs.

Glimmer skulle inte uderskattas. hon var en av kariärist deltagarna, hon en god chans att överleva och var redo att slåss, och hon var troligen en av de äldre deltagare, men en exakt ålder är okänd. I hennes privata tid med spelledarna visade hon föemodligen bågskytte (i boken sa Katniss dock att "det är omedelbart uppenbart att hon är inkompetent med en pilbåge"), och fick en nia. vid ymnighetshornet fick hon tag på en vacker pilbåge och ett koger med pilar som Katniss ville ha. Katniss nämner att Glimmer inte är särsklit bra med bågen.  I blodbadet lyckades Glimmer döda tjejen från distrikt 10. kariäristerna upptäckte Peeta och lät honom komma med i pakten så att dom kunde komma åt Katniss. Under den första natten, stötte kariäristerna på tjejen från distrikt 8 som blev allvarligt skadad och dödad av Cato, biträdd av Peeta själv. efter brandens förödelse, var kariäristerna inte lika snabba som tidigare. senare fann Glimmer och de andra kariäristerna Katniss, och jagade upp henne i ett träd.  När Cato bestämde sig för att klättra upp i trädet efter Katniss, erbjöd Glimmer honom sin båge och sina pilar, men han vägrade eftersom att han kunde göra bättre med sitt svärd. när Cato föll ur trädet, bestämde sig Glimmer för att prova, men insåg snabbt att grenarna inte skulle hålla för hennes vikt. det var uppenbart att hon inte var van med båge och pilar, eftersom att hon inte kunde hålla pilarna rakt och hade svårt att svänga i vertikalplanet på pilen till bågsträngen, men i filmen verkade hon ha mer erfarenhet med dem. När hon missar, retar Katniss henne och tar tag i pilen och svänger runt för hennes brist på kunskap. rasande håller Glimmer med Peeta att dom ska vänta så att Katniss får komma ner själv, eftersom att hon inte kommer komma undan utan att dom vet.

Död

Glimmer dödas av målbålgetingarna av att Katniss, som fick veta om boet av Rue, släppte ner boet på kariäristerna genom att såga av en gren som boet hänge på. Glimmer, Clove, Marvel, Cato och Peeta campade under trädet där Katniss satt. chokad över den plötsiga attacken flydde alla utom Glimmer och flickan från distrikt 4 mot sjön. Glimmer skrek hysteriskt på hjälp, men ingen kom tillbaka för att hjälpa henne. Cato försöker dra ut henne, men misslyckas. på grund av hennes många stick, kollapsade Glimmer snart och började få ryckningar och stönade från målbålgetingarnas hallucinationer. tyvärr för Glimmer, var hennes död inte snabb, och i flera minuter efter ha kollapsat, höll hennes hjärta på att slå, hon föll i koma. när Katniss kommer tillbaka för att hämta pilarna och bågarna, konstaterar hon att hon inte kunde känna igen henne, eftersom att giftet hade svällt upp hennes kropp groteskt, och hennes plommon stora stick svider och det sipprar ur grön vätska. det finns dock en chans att inte exakt detta hände eftersom att Katniss också genomförde hallucinationer. Katniss hindrar en svävare att hämta Glimmer's kropp när hon försöker ta bågen och pilarna i ett sista desperat försök tar hon en sten och hugger av fingrarna på Glimmer för att få tag i pilarna. och äntligen fick hon tag i dem, så hon kunde lyfta Glimmers kropp och få tag i kogret. i filmen var hon inte grön, så det kan ha varit en hallucination. Glimmer placerade sig 12:a av 24.

Muttarna

Glimmer visade sig återigen mot slutet av hunger games för att döda de resterande deltagarna som mutt. hon tillsamans med Marvel, Clove, foxface, Rue, Tresh och de 15 andra deltagarna muterades i huvudstaden. Glimmers mutt var en mager med silkeslen blond päls, smaragd ögon. Katniss dödade Glimmers mutt med en pil i halsen när den skulle klättra upp på ymnighetshornet.

Leven Rambin- Glimmer

//HG fan


Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Hunger games fanet - Jelly

Jag är en tjej på tretton sommrar som bara ääääälskar the hunger games! jag kmr skriva fakta om de olik deltagarna och lite smått och gott. <3

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela