thehungergamez

en hunger games blogg! för fans och folk som är intresserade av att veta mer! <33

Clove, distrikt 2

Publicerad 2012-06-16 16:01:00 i Allmänt

 15 år (i filmen)

Clove var den kvinnliga deltagaren i de 74:de hunger games. Hon var också en hänsynslös kariärist som fick en tia för träningen i spelen.

Hunger games

Clove var den kvinnliga representaten från distrikt 2 och en expert på knivkastning. Trots att hon var mycket mindre än de andra kariäristerna var hon fruhtad på grund av sin knivkastning, vilket var ett område som hon var dominant i och missade nästan aldrig ett mål. Hon bedriver ett spel med sadistisk personlighet, hon var aldrig upprörd i tanke på någons död som hon orsakat. Clove tillsamas med sin distrikt partner, Cato hade på sig någon sorts romersk inspirerad dräkt på invigningen. kariärist pakten hållde ihop under träningen. Under Clove's privata tid med spelledarna, visade hon förmodligen upp sina knivkastar färdigheter, och fick en poäng på 10.

Clove gjorde hennes första "mord" vi blodbadet (i boken) kastade hon en kniv i den manliga deltagaren från distrikt 9's rygg. hon riktade sen en kniv i huvudet på Katniss, som tar sin ryggsäck och håller för som skydd, vilket gör att hon får tag på kniven. efter att Katniss flytt ut i skogen, fortsätter Clove att delta i blodbadet vi ymnighetshornet.
i filmen dödar hon också flickan från distrikt 7 i blodbadet. Som i de flesta andra spel, samarbetar kariärist deltagarna tillsamans i början med tillägg från Peeta Mellark och killen från distrikt 3 (dom kariäristerna som brukar vara med kommer från distrikt 1, 2 och 4. men i filmen är inte distrikt 4 med). kariäristerna tog vad dom ville ha från ymnighetshornet så som, vapen, mat, mediciner o.s.v. Dom kom över flickan från distrikt 8 efter att ha sett hennes eld och skadade henne rejält. När Peeta gick iväg för att avsluta henne, bestämde sig Clove och de andra kariäristerna för att behålla honom i hopp om att han skulle leda dem till Katniss.

när kariäristerna hittade Katniss, jagade de henne så att hon klättra upp i ett träd för säkerhet. några av kariäristerna försökte, men kunde inte klättra upp i trädet för att dom var för tunga. den natten dök Rue, upp i ett träd i närheten, Rue pekade på ett målbålbetingbo några meter ovanför Katniss, varefter Katniss fick idén att släppa ner boet på kariäristerna. hon sågade av grenen där boet satt under nationalsången, så att kariäristerna inte skulle höra det. Boet föll ner från trädet till Clove, och de andra, som blev stuckna flera gånger. Glimmer blev stucken så många gånger att hon dog tillsamans med flickan från distrikt 4 (i boken). Katniss hoppade ur trädet efter att alla andra hade sprungit iväg och tog Glimmer's pilar och båge.
därefter började Clove, Marvel, Cato och killen från distrikt 3 jaga efter Rue samtidigt som Katniss förstörde deras varor, varefter Cato dödade killen från distrikt 3, för att han inte vaktade varorna. Clove och Marvel lungnade ner Cato genom att säga att den som utlöste minorna förmodligen dog själv i expotionen, så de väntade till kvällen. dom såg att "bombaren" hade överlevt så Clove, Marvel & Cato gick på jakt efter Katniss.

Festmåltiden

festmåltiden var Clove's största scen. Clove och Cato gjorde upp en plan så att Cato skulle stanna kvar i skogen och döda andra deltagare, och Clove skulle ta deras ryggsäckar- och döda Katniss. När Katniss kom för att hämta medicinen till Peetas sår kastade Clove en kniv mot Katniss, som träffade henne över ögat och gjorde så att hon ramlade på marken, Clove hoppar på henne, Katniss försöker bita henne i handen, men hon håller i henne i håret. Clove frågade vad som fanns i väskan och uttryckte sin hat mot henne.  Hon hånade Katniss om Rue död, och sa att hon skulle ge Katniss en långsam, smärtsam död - ". Jag lovade Cato om han lät mig få dig, jag ge publiken en bra show' hon börjar med läpparna så att Katniss aldrig mer ska kunna kyssa 'lover boy' (Peeta). Katniss spottade blod i Clove's ansikte vilket gjorde henne rasande.

död

när Clove var på väg att döda Katniss, kom Thresh fram och ryckte upp henne med bara en hand. Thresh hade hört samtalet och trodde att det var Clove som hade dödat Rue. förskräckt berättar hon att det inte var hon som dödade Rue, utan någon annan och skriker på Cato. men Thresh tror att hon bluffar och tar en sten och slår in pannbenet på Clove, vilket ger inre blödningar, hon dör några minuter senare. i filmen slår han hennes huvud upprepade gånger mot ymnighetshornet. Thresh frågade Katniss om Rue och när hon sa att dom var bundsförvanter och att hon hade sjungit för henne när hon dog, skonade han hennes liv. Cato, hennes distrikts partner kom för att hjälpa henne, men kom för sent. trots sitt känslokalla yttre, verkade han ledsen över Clove's död. han hämnades hennes död genom att döda Thresh.

Clove placerades 6a av 24 deltagare.

mutt

Clove kom tillbaka till spelen som mutt, tillsamans med de 20 andra döda deltagarna. Hennes och de andras DNA hade använts för att göra mutanter. Clove's mutant var mörkhårig. det är okänt om hennes mutant övelevde striden.


Isabelle Fuhrman-Clove


//HG fan

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Hunger games fanet - Jelly

Jag är en tjej på tretton sommrar som bara ääääälskar the hunger games! jag kmr skriva fakta om de olik deltagarna och lite smått och gott. <3

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela